αρχική σελίδα
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  
FAQ's  
FORUM  
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Πολιτική μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος
03/10/2019
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Πολιτική μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις για τον πρωτογενή τομέα οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς

Στη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της εκπόνησης της  μελέτης  «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020 – Regional Policy for Greece post 2020», που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, την 1η Οκτωβρίου 2019, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Η συγκεκριμένη δράση, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την υπηρεσία διαρθρωτικών αλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, μέσω ΟΟΣΑ, να εκπονηθεί μελέτη μέχρι το 2020, η οποία θα εστιάζει στη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Ο κ. Γιαγιάκος τοποθετήθηκε στη θεματική ενότητα Γεωργία, Περιβάλλον, Διαχείριση υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις δράσεις για τον πρωτογενή τομέα οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς, μιας και το Επιμελητήριο Τρικάλων είναι το πρώτο και μοναδικό της χώρας που ίδρυσε και λειτουργεί Αγροτικό Τμήμα.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην οργάνωση του νέου μοντέλου της αγροτικής ανάπτυξης μέσα από ομάδες παραγωγών για σύγχρονες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής δενδροκαλλιεργειών (όπως την ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε το Επιμελητήριο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής αχλαδιού και ειδικότερα της ποικιλίας Abate Fetel) και αρωματικών φυτών σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Οι συγκεκριμένες προτάσεις, όπως και η γενικότερη τοποθέτηση του κ. Γιαγιάκου, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου με τα στελέχη του ΟΟΣΑ να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ενός νέου βιώσιμου μοντέλου για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Γιαγιάκο και στην ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων βάσει των ιδιαίτερων υδρογεωλογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας αφενός τη σημασία της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για την ανασύσταση της λίμνης της Κάρλας, το μεγαλύτερο έργο που έχει πραγματοποιηθεί και αφετέρου την ανάγκη να προωθηθούν μεγαλύτερα αλλά και μικρότερα φράγματα στην ευρύτερη περιοχή, όπως εκείνο της Πύλης, του Νεοχωρίτη κ.α.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΟΣΑ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΞΥΛΕΙΑ - ΕΠΙΠΛΑ
Αναζήτηση στο Μητρώο
Εταιρικές Παρουσιάσεις
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Αναζήτηση Εκθέσεων/Εκδηλώσεων
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Επιχειρήσεις  |  Οικονομία  |  Αγορές
περισσότερα »
Ειδήσεις   |   Νόμοι   |   Ημερολόγιο
περισσότερα »