Ελ

En

Έναρξη του Φεστιβάλ Κορίνθιας με Αφιέρωμα στον Giacomo Puccini

Η έναρξη του Φεστιβάλ Κορινθίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στον διάσημο συνθέτη Giacomo Puccini. Το ρεπερτόριο περιλάμβανε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του Puccini, όπως αποσπάσματα από τις όπερες “Tosca”, “Madama Butterfly”, “La Fanciulla del West”, “Gianni Schicchi” και “La Bohème“. Οι σολίστες, η σοπράνο Κάτια Πάσχου και ο τενόρος Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, εντυπωσίασαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, ενώ ο Μανώλης Παπασιφάκης στο πιάνο συνόδευσε μοναδικά, προσφέροντας επίσης παραστατικές περιγραφές των έργων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο καλλιτεχνικός διευθυντής Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, καθώς και η εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων, κα Στριμενοπούλου. Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Λουζιώτης εξέφρασε τη χαρά του για τη στήριξη που λαμβάνει το Φεστιβάλ από την τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι η πολιτιστική δραστηριότητα δεν είναι απλώς μια έκφραση τέχνης και δημιουργικότητας, αλλά αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας, αποτέλεσε μια ιδανική έναρξη για το φεστιβάλ, συνδυάζοντας τη μουσική με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κορίνθου, όπου τα καλλιτεχνικά εργαστήρια Global Arts αναλαμβάνουν την εικαστική ανασύνθεση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου, και ακολούθως στη λίμνη Δόξα για τη συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη.

      

Προηγούμενο Ελένη Πέτα_Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ποίηση

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας