Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει μια σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Στόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των τεσσάρων (4) βασικών ποικιλιών της Κορινθίας – Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
Περιεχόμενο Σεμιναρίων Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιόλαδου:
• Παρουσίαση βασικών ποικιλιών του ελαιολάδου της Κορινθία.
• Γνωριμία με τις τέσσερις (4) ποικιλίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
• Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση.
• Γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.
*Tα σεμινάρια θα διεξαχθούν από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε μια αξέχαστη εμπειρία γευσιγνωσίας Κορινθιακού ελαιολάδου, που αντίστοιχη δεν έχει ξανασυμβεί, για να ανακαλύψουμε την μοναδικότητα του ελαιολάδου της περιοχής μας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στους αιώνες.
– Στο τέλος κάθε γευσιγνωσίας θα ακολουθεί μπουφές & χρόνος για networking.
– Με ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις
Τετάρτη 13.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση (ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ)
https://www.eventbrite.com/e/763278254807?aff=oddtdtcreator
Τετάρτη 13.12.23 | 17:00- 20:00μμ (SOLD OUT)
https://www.eventbrite.com/e/763278976967?aff=oddtdtcreator
Πέμπτη 14.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση (SOLD OUT)
https://www.eventbrite.com/e/763276509587?aff=oddtdtcreator
Πέμπτη 14.12.23 | 17:00- 20:00μμ (SOLD OUT)
https://www.eventbrite.com/e/758907622127?aff=oddtdtcreator
Περισσότερες πληροφορίες στο 27410 24464 (937,924).