Ελ

En

ΝΕΟ επιδοτούμενο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για ΑΝΕΡΓΟΥΣ ωφελούμενος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, υλοποιεί την δράση με τίτλο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης για την επαγγελματική ενδυνάμωση ανέργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων σε θύλακες ανεργίας από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ)».

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ και έχει χαρακτηριστεί ως εν δυνάμει μεταφερόμενο έργο (6Χ) στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» (ΠΑΔΚΣ).

Σκοπός της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων σε δύο χιλιάδες τριακόσια τριάντα εννιά (2.339) ανέργους. Η δράση αφορά ανέργους στη στη Δυτική Μακεδονία, τη Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά, τη Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κατάρτισης αποτελείται από τις εξής Ενέργειες:

•       6 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής
•      320 ώρες θεωρητικής κατάρτισης εκ των οποίων:

         •       160 ώρες Θεωρητική εκπαίδευση σε εξιδεικευμένα θεματικά αντικείμενα σε δυναμικούς τομείς και κλάδους προτεραιότητας της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας
         •       100 ώρες σε οριζόντιες διαθεματικές γνώσεις (Soft Skills – New Skills)
         •        60 ώρες Πρακτική άσκηση (δύναται να γίνει με case studies όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 82759/29-8-2022 (Β4581) Κοινή Υπουργική Απόφαση όπως τροποποιήθηκε με την 90063/20-9-2022)

      Εξετάσεις για λήψη επαγγελματικής Πιστοποίησης

Κάθε ωφελούμενος θα δηλώνει την προτίμηση του ως προς τον τρόπο υλοποίησης των ενεργειών στο πλαίσιο του έργου (δια ζώσης, εξ’ αποστάσεως, μικτό μοντέλο), καθώς επίσης και αν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους σε περίπτωση που προκρίνει το μοντέλο εξ’ αποστάσεως συμμετοχής του στη δράση.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων σε όλες τις επιμέρους Ενέργειες του Έργου είναι υποχρεωτική. Με την επιτυχή συμμετοχή στην δράση αλλά και την επιτυχία στις εξετάσεις, ο ωφελούμενος μπορεί να λάβει εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.600 ευρώ.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα πρέπει:

•     να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ την ημέρα υποβολής της αίτησης καθώς και την ημέρα ένταξης στο έργο (1η συμβουλευτική), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι,

•     να είναι κάτοικοι των περιφερειακών ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης ή Στερεάς Ελλάδας.

•     να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα. Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.

•     να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης ήτοι να είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου ή
Δημοτικού σχολείου για τους απόφοιτους έως το 1980 να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή Διοικητικής Περιφέρειας (άπαξ και επιλεγεί).

Υποβολή Δικαιολογητικών

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην σελίδα του έργου https://apko11.oe-e.gr. Θα πρέπει να είναι ευκρινή ψηφιακά αντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους.

Η μη ορθή συμπλήρωση της αίτησης, η μη ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και η μη οριστική υποβολή της αίτησης, καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

•    Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας

•    Βεβαίωση χρόνου Ανεργίας (Τρέχουσα Κατάσταση) την οποία θα εκδώσει από το portal της ΔΥΠΑ με χρήση των προσωπικών του κωδικών)

•    Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο. Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω https://www.gov.gr/updates/features/bebaiosemonimes-katoikias ).

•    Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ), το οποίο θα έχει εκδοθεί από το portal της ΔΥΠΑ (https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1: ), εφόσον ο άνεργος έχει περάσει από τη Διαδικασία Εξατομικευμένης Παρέμβασης.

•    Αντίγραφο τίτλου σπουδών,

•    Αντίγραφο του Ατομικού ή Οικογενειακού Εκκαθαριστικού της Εφορίας του φορολογικού έτους 2023

•    Υπεύθυνη δήλωση (απευθυνόμενη ΠΡΟΣ το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας) από το http://www.gov.gr ή μέσω ΚΕΠ (ή άλλο Δημόσιο Φορέα) ή με απλή χειρόγραφη υπογραφή, με την οποία θα δηλώνεται:

•    ΑΦΜ : …..
•   ΑΜΚΑ: …..
•   Αποδέχομαι το σύνολο των όρων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα
•   Δεν διατηρώ την μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα
•   Τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων και τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στην αίτηση είναι αληθή.

Σημαντική Σημείωση

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη χρονική στιγμή που εισέρχονται επίσημα στο Πρόγραμμα (ως χρονική στιγμή εισόδου στη δράση λογίζεται η 1η Συνεδρία Συμβουλευτικής). Για την απόδειξη της παραπάνω προϋπόθεσης ο καταρτιζόμενος θα προσκομίσει στον σύμβουλο στη διάρκεια της 1ης συνεδρίας, ή θα αναρτήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα της δράσης εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά τη συνεδρία, αποδεικτικό (βεβαίωση ανεργίας από το portal της ΔΥΠΑ) ότι είναι άνεργος την συγκεκριμένη ημερομηνία. O ωφελούμενος υποχρεούται να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα

Τα θεματικά αντικείμενα που δύναται να επιλέξουν οι ωφελούμενοι της Πράξης είναι τα εξής:

•    Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων

•    Ειδικός στη χρήση Τεχνικών & Εργαλείων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-Commerce)

•    Social Media Marketing

•    Προχωρημένες Δεξιότητες Χρήσης Λογιστικών Φύλλων (Advanced MS Excel)

•    Παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Fintech)

•    Οργάνωση και λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης

•    Επιχειρησιακός σχεδιασμός – Ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης

ΑΝ έχετε πραγματοποιήσει την διαδικασία της αίτησης, συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.gle/8LiFZnsVh3FdsYW77
Και αποστείλτε μας την αίτηση σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση anaptyxiakikor@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την πρόσκληση του έργου ΕΔΩ .

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με εμάς στο 27410 24464 (εσωτερικό  931) ή στο e-mail μας: anaptyxiakikor@gmail.com

Προηγούμενο Κορυφαίες Σαουδαραβικές επιχειρήσεις συμμετείχαν σε επιχειρηματικό-επενδυτικό workshop της Enterprise Greece

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας