Ελ

En

Tα μέτρα για τη στήριξη της εργασίας

Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες για την τόνωση της εργασίας εξειδίκευσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ΥποθέσεωνΓιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για νέα φάση στήριξης της οικονομίας και κοινωνίας σε τρεις άξονες: επέκταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τους μήνες Μάιο Ιούνιο και Ιούλιο, πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ενίσχυση εποχικών εργαζομένων και ανέργων.

Πρώτος άξονας

Για το Μάιο έχει ήδη επεκταθεί η αναστολή σύμβασης. Οι εργοδότες μπορούν να διατηρήσουν έως και το 60% των εργαζόμενων σε αναστολή. Και οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού, μπορούν να έχουν σε αναστολή έως και το 100% των εργαζόμενων. Το κράτος θα καλύψει τις εισφορές, ενώ οι εργαζόμενοι δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Παρατείνεται η αναστολή συμβάσεων σε 100% για όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές και στους κλάδους τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται επίδομα 534 ευρώ. Παύει για τον Ιούνιο η δυνατότητα αναστολής εισφορών.

Παρατείνεται η αναστολή συμβάσεων σε 100% για όσες επιχειρήσεις και στους κλάδους τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αλλά μόνο για όσους πλήττονται.

Δεύτερος άξονας

Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας. Δεν μένουμε αδρανείς, θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων και θα αναπληρώσουμε το εισόδημά τους, όπου κριθεί αναγκαίο. Από 1η Ιουνίου έως και 30/9 η διάρκεια του προγράμματος. Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να μπουν, αρκεί να έχει πέσει ο τζίρος τους κατά 20%. Στο μηχανισμό μπορούν να μπουν και όσες επιχειρήσεις άνοιξαν τον Μάιο.

Επίσης μπορούν να μπουν και οι εποχικές επιχειρήσεις.Δεν επιτρέπεται η μετατροπή της σύμβασης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Η πολιτεία θα αναλάβει την αναπλήρωση του 60% του μισθού του εργαζόμενου για όσο δεν εργάζεται.

Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να καλύπτει τις εισφορές του εργαζόμενου. Ο εργοδότης απαγορεύεται να απολύσει τον εργαζόμενο που τελεί σε καθεστώς μειωμένης απασχόλησης.

Τρίτος άξονας

Επίδομα εργασίας στους εποχικούς εργαζόμενους που δεν θα εργαστούν λόγω της ύφεσης. Το κράτος αναλαμβάνει κάλυψη εργοδοτικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων. Επεκτείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα που έληγαν τον Μάιο.
Τριπλασιάζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Προηγούμενο Προσοχή! Χιλιάδες διαδικτυακές και τηλεφωνικές απάτες πολιτών με αφορμή τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας