Ελ

En

Πιστοποιητικά Υγείας για την Ένταξη Εκπαιδευομένων στα Προγράμματα Κατάρτισης Χειριστών Ανυψωτικών Περονοφόρων Μηχανημάτων

Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας καθώς ένα χρόνιο αίτημα των Επιμελητηρίων πραγματοποιείται. Παρά ταύτα, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την ανησυχία μας σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης πιστοποιητικών υγείας που απαιτούνται για την ένταξη των εκπαιδευομένων χειριστών ανυψωτικών περονοφόρων μηχανημάτων στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπως αυτή εγκρίθηκε με την ΥΑ 46557/2024 (3350/Β/12-6-2024).

Οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να υποβληθούν σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οφθαλμολογικές, εξέταση από ΩΡΛ και γενικές ιατρικές εξετάσεις. Παρόλο που κατανοούμε τη σημασία της υγείας και της ασφάλειας, παρατηρούμε ότι η διαδικασία αυτή δημιουργεί αρκετές προκλήσεις. Οι αυξημένες απαιτήσεις και η περιορισμένη διαθεσιμότητα των ιατρικών κέντρων αλλά και των διαθέσιμων ραντεβού καθιστούν δύσκολη και χρονοβόρα την έγκαιρη έκδοση των πιστοποιητικών από τους ενδιαφερόμενους. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλοι οι δυνητικά υποψήφιοι διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης που συνεπάγεται την περάτωση της πλειοψηφίας των ιατρικών εξετάσεων που απαιτούνται.

Με σκοπό τη διευκόλυνση των εκπαιδευομένων, προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας με ιδιωτικά ιατρεία ή ιατρικά κέντρα αλλά και η απλοποίηση της διαδικασίας.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι απαραίτητη για την επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων. Σας καλούμε να λάβετε υπόψη τα παραπάνω, διότι αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα της εμπλοκής των υποψηφίων στην κατάρτιση και κατ’ επέκταση της απόκτησης ενός σημαντικού πιστοποιητικού για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε πολύτιμη την αρωγή σας για αυτό το ζήτημα μέσω της λήψης απαιτούμενων μέτρων, όπως και για τον καθορισμό όλων των απαραίτητων ζητημάτων που θα προκύψουν, έτσι ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα της επαγγελματικής κατάρτισης των χειριστών.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Παναγιώτης Λουζιώτης

Προηγούμενο Πιστοποιητικά υγείας για την ένταξη των εκπαιδευομένων χειρισμού ανυψωτικών περονοφόρων μηχανημάτων στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης 

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας