Ελ

En

Έναρξη υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για αναβάθμιση υφιστάμενων ή νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναβάθμιση υφισταμένων ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού», σύμφωνα με σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε το Υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 19.7 εκατ. €, εντάσσεται στην ευρύτερη δράση «Τουριστική Ανάπτυξη» που υλοποιείται στο πλαίσιο του  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων σε υφιστάμενες ή νέες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την υποστήριξη θεματικών μορφών τουρισμού, καθώς και την προσαρμογή των υποδομών σύμφωνα με τα νέα πράσινα και έξυπνα πρότυπα.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, ΕΤΑΔ Α.Ε. και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και επιχειρήσεις.

Χρηματοδοτούνται δαπάνες για την κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτιριακών εγκαταστάσεων, κτιριακές εγκαταστάσεις για την επίτευξη υψηλότερου συντελεστή ενεργειακής απόδοσης, αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού που εξυπηρετεί την λειτουργία της υποδομής ιαματικού τουρισμού, κ.ά.

Η υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό σύνδεσμο https://tourism.development.mintour.gov.gr/ , έως και 15/09/2024.

Δείτε τη σχετική πρόσκληση

Προηγούμενο ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας