Ελ

En

Παρουσίαση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Audit-to-Measure στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Audit-to-Measure στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο στις 6 Ιουλίου 2024. Ο κ. Κώστας Θεοφύλακτος Επιθεωρητής Γ’ Τάξης και Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα Audit-to-Measure μπορεί να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στην ενεργειακή τους μετάβαση.

Συγκεκριμένα στην παρουσίασή του με τίτλο “Υποστήριξη επιχειρήσεων στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας” ο κ. Θεοφύλακτος ανέλυσε την ειδική μέθοδο που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Audit2Action για την κινητοποίηση της αξιοποίησης των ευκαιριών που προκύπτουν από τους ενεργειακούς ελέγχους. Ο κύριος στόχος του έργου Audit-to-Measure είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω της υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, αναγκαίων για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και την επίτευξη μη ενεργειακών οφελών.


Η υποστήριξη στις επιχειρήσεις παρέχεται δωρεάν από τους ειδικούς συνεργάτες του προγράμματος στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, προς το παρόν το πρόγραμμα αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις ωστόσο γίνονται προσπάθειες να διευρυνθεί η εφαρμογή του και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εμπεριστατωμένη και αναλυτική παρουσίαση των εργαλείων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά την Ενεργειακή Μετάβαση των Επιχειρήσεων που αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της συζήτησης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε τη συνέχεια των δράσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας αλλά και συνολικά της ομάδας του έργου Audit-to-Measure για την ενημέρωση φορέων αλλά και επιχειρήσεων για την πορεία του έργου.

 

 

Στο έργο Audit-to-Measure συμμετέχουν από την Ελλάδα το ΕΜΠ – Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών – Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηρο-κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ και το Επιμελητήριο Κορινθίας, ενώ στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν επτά (7) ακόμα εταίροι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Τσεχία, τη Γερμανία και την Ολλανδία από τους τομείς της έρευνας και της βιομηχανίας.

 

                                                   

 

Προηγούμενο Πρόσκληση συμμετοχής σε γαστρονομικές εκδηλώσεις από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας